Cambodgia si Tailanda - partea a cincea

Ziua a saptea - Bangkok - Phuket - Koh Phi Phi


Si a venit momentul sa plecam din Bangkok. Spre Phuket. Dimineata ne-a pescuit Poponetz, si ne-a urcat in taxiul catre aeroport.
Si-am zburat catre Phuket. Catre Paradis.
Din aeroport am plecat catre port cu o naveta, printr-o padure de arbori de cauciuc. Acolo a trebuit sa asteptam vreo doua ore pana a venit barca sa ne ia. Pana la Koh Phi Phi sunt vreo 50 de km deci cam o ora cu barca cu motor. Ne-am asezat frumos la umbra, mancare si internet. Si bere.

 Si-a venit barca, si-am pornit spre Koh Phi Phi. Drumul a fost un zbor incantator printre insulite si catamarane. Inclusiv insula lui James Bond.


 Spre seara am ajuns la destinatie, unde am fost dusi la receptie de catre un tractor care a intrat in apa sa ne ia, deoarece era flux.


 Am fost intampinati la receptie cu cocktailuri si multa verva. Apoi am fost luati pe sus si dusi la bungalow.
A doua zi am plecat in zona "turistica" a insulei, un fel de Vama Veche plina de hipiotzi si personaje pestrite. Pentru ca niciunul dintre noi nu aveam papuci de plaja. Si pentru ca la hotelul nostru nu era bancomat.
A trebuit sa traversam toata insula, peste munte si ptrin-un fel de padure tropicala. Dupa vreo ora si jumatate am ajuns, am cumparat, am mancat si am plecat inapoi sa facem niste plaja. Cu o barca-taxi.


Reflux.Taxi!


Plaja din partea de NV a insulei.
A doua zi ne-am trezit la un mic dejun si o cafea, cu privelistea asta in retine.
Am plecat apoi in recunoastere in satucul de pe insula, unul dintre cele mai afectate de tsunamiul din 2004 (localnicii ne-au zis ca au murit vreo 2000 de oameni).
Restaurant in satuc.
Magazinul din satuc. Aici sectiunea de medicamente.
Prima zi nu am prea apucat sa facem plaja. Am umblat de colo-colo, am vizitat niste restaurante, si ne-am decis sa mancam la unul unde era muzica reggae.
Ne-am imprietenit cu proprietarul, si am tot revenit, deoarece mancarea era buna si ieftina si muzica faina.

Seara am dat o tura pe la spa-ul hotelului si ne-am bagat la somnic. Faptul ca am fost devorati de tantari nu a fost foarte deranjant. Adica nu foarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu