Cambodgia si Tailanda - partea a patra

Ziua a 6-a a inceput cu trezirea. Normal. Am infulecat apoi rapid ceva la micul dejun si am pornit catre intalnirea cu ghidul in holul hotelului.
Am plecat apoi sa vizitam Palatul Regal si vechea capitala Ayutthaya.
Palatul Regal este o colectie de cladiri in stil european si chinezesc, deoarece regele care le-a comisionat a fost primul rege tailandez care a calatorit in Europa si era fascinat de cultura europeana.  Tot el e avut legaturi stranse cu China. 








Am vizitat apoi vechea capitala, Ayutthaya, aleasa a fi capitala Imperiului Siamez dupa epidemia de pojar izbucnita pe la mijlocul secolului XIV, distrusa de catre burmezi in razboiul dintre Burma si Siam.











Am mers apoi intr- piata locala, plina de ciudatenii neidentificate, si pe care nu am apucat sa le identificam deoarece Poponetz ne-a alergat ca pe iepurele mecanic de pe hipodrom.






Seara am decis ca e cazul sa vizitam orasul alaturi de localnici, asa ca am plecat la o plimbare cu Sky Trainul. Din pacate traseul e cam scurt si nu am vazut mare lucru. Am avut insa placerea sa ne amestecam cu populatia locala si sa ii observam in mediul nepoluat turistic. Majoritatea nu isi ridica ochii din telefoane si tablete nici cand merg. Unele dintre ele au lentile de-alea de contact care le fac ochii mari de manga.


Si un afis dragut gasit pe strada in drumul spre hotel.

Ne-am intors apoi la hotel, urmand ca a doua zi sa pornim spre Phuket cu avionul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu